Na vsebino

Po streljanju v Lokvah 38-letnik s kroglo v nogi

Lokve pri Črnomlju. Foto: A.R.
Lokve pri Črnomlju. Foto: A.R.

Črnomaljski policisti so skupaj s policisti iz Metlike in Dolenjskih Toplic včeraj posredovali v Lokvah, kjer naj bi prišlo do streljanja, ena oseba pa naj bi bila poškodovana. Po prvih ugotovitvah ogleda, pri katerem so kriminalistični tehniki zavarovali nekaj sledov streljanja, naj bi prišlo do spora med vsaj dvema moškima. Okoliščine dogodka policisti še preverjajo, saj so si izjave prisotnih in vsebine klicev na številki 113 in 112 nasprotujoče. Iz kraja so z reševalnim vozilom odpeljali 38-letnika v novomeško bolnišnico, kjer so mu iz noge odstranili kroglo naboja. Njegove poškodbe so opredelili kot lahke. Preiskava je v teku.

Zaradi prekratke varnostne razdalje trčila tri vozila

Metliški policisti so včeraj dopoldne v Hrastu pri Jugorju obravnavali trčenje treh vozil, ki so po prvih ugotovitvah ogleda vozila na premajhni varnostni razdalji. Najprej je zaradi zaviranja pred njim vozečega tovornjaka začel zavirati 40-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil za njim. Zaradi prekratke varnostne razdalje je nato vanj, kljub zaviranju, trčila 41-letna voznica tovornega vozila, v njo pa 38-letni voznik tovornega vozila. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic je bil promet na tem delu ceste oviran uro in pol.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so obravnavali 226 tujcev, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije oziroma so nezakonito prestopili notranjo mejo. Šest so jih črnomaljski policisti prijeli v Podklancu, tri pa v Drenovcu. Ostale so obravnavali na območju Posavja. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj