Na vsebino

Rožnati oktober v Semiču s Sašo Einsiedler

Rožnati oktober je mednarodni mesec ozaveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. Združenje Europa Donna Slovenija v letošnjem letu obeležuje 25 let delovanja in v rožnatem oktobru pripravlja številne dogodke v več kot 40 krajih po Sloveniji. Eden od teh se je včeraj odvil v Kulturnem centru Semič, kjer je gostja večera Saša Einsiedler predavala na temo Kako izzive spremeniti v osebne zmage.

Nekdanja televizijska voditeljica, danes pa uspešna trenerka javnega nastopanja in avtorica priročnikov za osebni razvoj se ukvarja se z marsičim, a v prvi vrsti je učiteljica življenja. Slednje jo nenehno preizkuša in ona se od njega hvaležno uči. S svojimi tečaji mnogim pomaga do boljše samopodobe in osebne uspešnosti na vseh področjih.

Vse težave, s katerimi se soočamo v življenju, imajo nekje svoj vzrok. Ko ga odkrijemo in razumemo, ga lahko odpravimo, pravi Saša Einsiedler. Vse je po njenem odvisno od navodil, ki jih dajemo svojemu umu. Udeleženci predavanja so tako spoznali zakonitosti delovanja uma in kako postanemo njegovi gospodarji, s tem pa tudi gospodarji svojega življenja. Težave, s katerimi se soočamo, namreč po besedah predavateljice postanejo zgolj izzivi, ki jih lahko doživimo kot svoje zmage.

V kulturnem programu so nastopili učenci Glasbene šole Črnomelj, klepetave Šokice pa so potrdile rek, da je smeh zares pol zdravja. S prikazom petminutne vaje za raztezanje je za zdravje poskrbel tudi Center za krepitev zdravja ZD Črnomelj.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj