Na vsebino

Po svoj košček Bele krajine v center Ljubljane

Razvojno informacijski center (RIC) Bela krajina je pod Plečnikovimi arkadami pri Zmajskem mostu, slovesno odprl prodajne police, na katerih se nahajajo najboljši belokranjski izdelki. V Ljubljano so pripeljali certificirane izdelke Belokranjsko, ki jih odslej lahko kupite vsak dan, od ponedeljka do sobote, v Učilni okusov ter v svoj dom prinesete košček Bele krajine.

Zgodilo se je! 14. oktobra se je v Učilni okusov v Ljubljani, odvil otvoritveni dogodek v počastitev sodelovanja med Visoko šolo za upravljanje podeželja Grm Novo mesto in RIC Bela krajina - lastnikom in upravljavcem kolektivne blagovne znamke Belokranjsko. Ob dišeči Belokranjski pogači in hrustljavi prosti potici so v kozarce potočili tudi mlado vino portugalka, kraljica metliške črnine pa je prisotne vabila na Festival mlade portugalke, ki bo ta vikend v Metliki.

Učilna okusov v centru Ljubljane je odlična priložnost za pospešeno promocijo destinacije Bela krajina (oddih, outdoor, kulinarika, dogodki) in njenih certificiranih ponudnikov pod KBZ Belokranjsko ter točka srečevanja Belokranjcev. Sodelovanje v Učilni okusov podpirajo vse tri belokranjske občine - Črnomelj, Metlika in Semič, saj se je s tem odprl nov trženjski kanal za naše prejemnike certifikata kolektivne blagovne znamke Belokranjsko.

TKBZ Belokranjsko je znamka, ki predstavlja izvrstno, sonaravno pridelano, predelano, izdelano ali ponujeno lokalno ponudbo iz destinacije Bela krajina (občine Črnomelj, Metlika in Semič), ki pod svojim okriljem predstavlja s strani strokovne komisije certificirano ponudbo pridelkov, živilskih in rokodelskih izdelkov ter jedi in pijač postreženih na gostinski način.

RIC Bela krajina, lastnik in upravljavec znamke Belokranjsko, sledi začrtanim smernicam razvoja znamke, med katerimi je tudi iskanje novih promocijskih in trženjskih poti, ki omogočajo certificiranim ponudnikom prepoznavnost, tako na lokalni kot tudi na državni ravni.

Ob koncih tedna (petek ali sobota) vabljeni pod Arkade pri Zmajskem mostu, kjer se bodo predstavljali ponudniki in destinacija Bela krajina, zato spremljajte družbena omrežja @belakrajina in @ricbelakrajina ter bodite pravočasno obveščeni o dogodkih!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj