Na vsebino

Pobude oz. predlogi za spremembe in dopolnitve OPN-ja v Semiču

Občane in drugo zainteresirano javnost Občina Semič obvešča, da bodo do vključno 19. 3. 2021 sprejemali pobude oz. predloge za spremembe in dopolnitve OPN-ja.

Javni poziv k oddaji pobud za spremembe in dopolnitve Občinskega prostorskega načrta.

Občina Semič na podlagi 11. in 108. člena Zakona o urejanju prostora (Ur. l. RS, št. 61/17, 175/20) objavlja Javni poziv k oddaji pobud za spremembe in dopolnitve Občinskega prostorskega načrta.

Vloge je potrebno posredovati na obrazcu »Pobuda za spremembo namenske rabe prostora«, ki se nahaja na spletni strani Občine Semič: www.semic.si, lahko pa se dobi tudi na sedežu občine.

V postopek obravnave sprememb in dopolnitev OPN bodo vključene v danem roku posredovane vloge s priloženim dokazilom o plačilu takse. Pobude oz. predlogi, ki jih bo občina prejela po 19. 3. 2021, bodo obravnavani pri naslednjih spremembah in dopolnitvah OPN-ja!

Višina takse za obravnavo posamezne pobude v skladu z Odlokom o določitvi takse za obravnavanje zasebnih pobud za spremembo namenske rabe prostora v Občinskem prostorskem načrtu Občine Semič (Ur. l. RS, št. 15/2019) za spremembo namenske rabe prostora znaša:

- za spremembo osnovne namenske rabe prostora: 250,00 EUR,

- za spremembo podrobnejše namenske rabe prostora: 200,00 EUR,

- za spremembo namenske rabe v primarno rabo (gozdna, kmetijska, vodna zemljišča): 50,00 EUR.

Plačilo takse ne zagotavlja spremembe namenske rabe zemljišča, temveč zgolj obravnavo ustreznosti pobude z vidika njene skladnosti s temeljnimi pravili urejanja prostora, cilji prostorskega razvoja občine in pravnimi režimi v prostoru ter z vidika možnosti opremljanja zemljišča s komunalno opremo in drugo gospodarsko javno infrastrukturo.

Podrobnejše informacije v zvezi s plačilom takse so navedene na zgoraj navedenem obrazcu.

Pobude oz. predlogi se posredujejo v pisni obliki na naslov:

- Občina Semič, Štefanov trg 9, 8333 Semič ali

- po elektronski pošti na naslov: [email protected],

- lahko pa se oddajo tudi v hišni predalčnik pri vhodu občine.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na uslužbenko občinske uprave, Natalijo Kastelec, telefon: 07/35-65-360, 07/35-65-352 ali e-pošta: [email protected].

Dokumenti:

Javni poziv: TUKAJ.

Pobuda za spremembo namenske rabe prostora (.pdf): TUKAJ.

Pobuda za spremembo namenske rabe prostora (.doc): TUKAJ.

Vir: Občina Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj