Na vsebino

Počitnice pod čudežnim drevesom

Tako smo pred leti poimenovali počitniško dejavnost, namenjeno predšolskim in šolskim otrokom. Z različnimi dejavnostmi želimo na kreativne načine kvalitetno zapolniti njihov prosti čas. Dogajanje je postavljeno pred knjižnico, kjer raste mogočno drevo, ki v poletni vročini nudi prijetno senco. Tokratno druženje pa smo, zaradi nepredvidljivega vremena, prestavili v naš večnamenski prostor.

Otroci so aktivno sodelovali pri igranju tombole, kjer so preko ugank poiskali rešitev, ki se je nahajala na sličici posameznega polja. Pod vsako sličico se je skrivala črka in skupek njih je na koncu tvoril besedo. Zelo hitro so ugotovili, da je rešitev PRIJATELJ. Pogovarjali smo se o prijateljstvu, kdo je naš prijatelj, zakaj jih potrebujemo, kaj skupaj počnemo … Prisluhnili pa smo tudi zgodbici, katero je napisala pisateljica Nina Mav Hrovat in nosi naslov Miška želi prijatelja. Ob koncu so si otroci izdelali še zapestnico prijateljstva, katero bodo lahko podarili svojemu prijatelju ali prijateljici.

Lepo vabljeni na avgustovsko srečanje v sklopu počitniške dejavnosti. Pripravljamo ga v četrtek, 24. avgusta.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj