Na vsebino

Podjetniški inkubator v nove prostore

Dislocirano enoto Podjetniškega inkubatorja Bela krajina bodo iz PH Stratus preselili v novo zgradbo podjetja Avto Krka.
Dislocirano enoto Podjetniškega inkubatorja Bela krajina bodo iz PH Stratus preselili v novo zgradbo podjetja Avto Krka.

Podjetniški inkubator Bela krajina, kjer delujejo mlada podjetja z inovativnimi idejami in drznimi poslovnimi načrti, se vse od ustanovitve leta 2016 srečuje z iskanjem primernih prostorov za svoje delovanje. Prostorsko stisko so v enem najmlajših inkubatorjev v Sloveniji, s katerim upravlja RIC Bela krajina, začasno rešili z razpršitvijo na tri dislocirane enote v Črnomlju: Tris Kanižarica, Stara lekarna in Poslovna hiša Stratus, kjer je skupaj na voljo okrog 800 kvadratnih metrov površin. Dolgoročnejša rešitev se je sedaj ponudila v novi stavbi, ki jo je na Belokranjski cesti v Črnomlju zgradilo podjetje Avto Krka, kamor bodo v kratkem iz industrijske cone Belt preselili dislocirano enoto Stratus. Slednja namreč zaradi premajhnih, neustrezno prilagojenih in preslabo opremljenih prostorov, potrebam mladih podjetnikov ne zadostuje več.

Na RIC-u pravijo, da so novi, sodobni in inovativni prostori inkubatorja v prostorih podjetja Avto Krka idealni za razvoj novih podjetij v Beli krajini in hkrati predstavljajo nadgradnjo delovanja Podjetniškega inkubatorja Bela krajina. »Na površini dobrih 800 kvadratnim metrov bo tako na voljo dovolj pisarn, majhna sejna soba, prostor za coworking s sodobno opremo, velika sejna soba in multimedijska predavalnica ter prostor za druženje. Slednjega bodo lahko najela tudi zunanja belokranjska podjetja, posamezniki, javni zavodi ali društva,« pojasnjujejo na RIC Bela krajina. Ob tem dodajajo, da bo podjetniški inkubator v novih prostorih omogočal učinkovito nastajanje in razvoj novih podjetij ter zagotavljal urejeno poslovno okolje z infrastrukturo in širšim naborom upravnih ter intelektualnih storitev za inovativna podjetja. Tudi za pridobitev projektnih sredstev je potrebno za delovanje inkubatorja zagotavljati vsaj 500 kvadratnih metrov površine.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj