Na vsebino

Obiskali smo slikarje paraplegike, OŠ Semič

Slikarji paraplegiki, ki ta teden ustvarjajo v Domu paraplegikov v Semiču, so nas povabili na obisk. Na pustni torek, 21. februarja, smo se jim pridružili učenci 7. a in likovnega krožka z učiteljema likovne umetnosti. V domu so nas lepo sprejeli slikarji paraplegiki, pozdravil nas je vodja likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije Metod Zakotnik.

Izvedeli smo, kako so postali invalidi. Čeprav so invalidi, radi ustvarjajo, slikajo in se družijo. Najbolj zanimiv je bil slikar Željko, ki je slikal s čopičem, ki ga je držal v ustih. Pokazal je, kako se drži čopič v ustih, da lahko z njim slikaš na platno. Tudi učenci so poskusili pisati s svinčnikom v ustih na papir. Nekaterim je šlo zelo dobro, posebej sta se navdušili Neža in Sara, ki sta ustvarjali kar s čopičem. Paraplegiki so se našega obiska zelo razveselili in nas ob odhodu pogostili s pustnimi krofi.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj