Na vsebino

Podjetniški konec tedna

Naša šola (OŠ Semič) že nekaj let sodeluje v projektu Mladim se dogaja, ki ga financira agencija Spirit Slovenija. Letošnje šolsko leto pa so se v projekt vključile še OŠ Loka, OŠ Mirana Jarca Črnomelj in SŠ Črnomelj. Zato smo se združili v konzorcij, katerega nosilec je SŠ Črnomelj, usmerja pa ga Podjetniški inkubator Bela krajina. Prav Podjetniški inkubator je pretekla dva vikenda organiziral Podjetniški vikend za mlade. To je bil prvi tovrsten dogodek v Beli krajini, v sklopu katerega je sodelovalo 40 mladih iz štirih belokranjskih šol.

Po začetnem podjetniškem usposabljanju so mladi pod mentorstvom strokovnjakov reševali probleme z razvijanjem podjetniških idej, preverjali potencial ideje na terenu ter na finalu v boju za nazive in nagrade izdelali »pitche« ter pripravili tri minutne predstavitve idej in odgovarjali na vprašanja komisije.

Nagrado za Naj podjetniško idejo je prejela ekipa DBS lističi. Najbolj inovativna ideja je postala ideja »Magnetic Zip«. Naziv za Najbolj družbeno koristno idejo je prejela ekipa z inovacijo »Smart Basket«. Gre za pametni koš, ki s pomočjo senzorja prepozna odpadek in ga pravilno sortira. V ekipi je bil tudi naš učenec 8.a razreda Lenart Rogelj.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj