Na vsebino

Podpis pogodb z dobavitelji treh gasilskih vozil

Gasilska zveza Črnomelj je v sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom Adlešiči, Prostovoljnim gasilskim društvom Črnomelj in Prostovoljnim gasilskim društvom Stari trg ob Kolpi izvedla postopke javnega naročanja in sodelovala pri izbiri ponudnikov novih gasilskih vozil GVC-16/25 in AC-35/75, s katerimi bodo predsedniki omenjenih treh društev podpisali pogodbe o dobavi novih vozil.

Navedena vozila bodo nabavljena v sklopu nabave težke gasilske tehnike za potrebe gasilskih enot v občini Črnomelj. Za gasilki enoti Prostovoljnega gasilskega društva Adlešiči in Stari trg o Kolpi bodo v skladu z veljavno kategorizacijo gasilskih enot nabavljeni gasilski vozili GVC-16/25, ki predstavljata osnovno gasilsko vozilo za navedeni enoti in sicer gre za gasilsko vozilo s cisterno z vgrajenim rezervoarjem za vodo, volumna med 2.000 in 3.000 l, gasilsko-tehnično opremo ter najmanj eno hitrona padalno napravo. Vozili se bosta uporabljali za gašenje in reševanje pri požarih in za manjše tehnične intervencije.

Gasilsko vozilo AC-35/75 za potrebe gasilske enote Prostovoljnega gasilskega društva Črnomelj oz.gasilska avtocisterna AC-35/75 je vozilo z vgrajenim rezervoarjem za vodo volumna 7.500 litrov in nameščeno gasilsko-tehnično opremo. Gasilska avtocisterna je zaradi večje količine vode namenjena oskrbi požarišča z vodo in prevozu pitne vode.

Rok za dobavo vozil za potrebe Prostovoljnega gasilskega društva Adlešiči in Črnomelj je do konca leta 2020, za tretje vozilo,za potrebe Prostovoljnega gasilskega društva Stari trg ob Kolpi pafebruarja 2021.

Več o samem projektu je povedal župan Andrej Kavšek (v prilogi spodaj).

Zvočni zapis

  • - Andrej Kavšek o projektu

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj