Na vsebino

Podpis pogodbe za rekonstrukcijo Ljudske knjižnice Metlika - 1. faza

Župan, Darko Zevnik in direktor podjetja BGP Gradnje, d. o. o., Danijel Špingler, ki bo izvajalec gradnje, sta danes podpisala pogodbo za rekonstrukcijo Ljudske knjižnice Metlika - 1. faza. Pogodbena vrednost del znaša 103.039,35 EUR z DDV. Predviden rok izvedbe je 90 koledarskih dni od uvedbe v delo.

Objekt Ljudske knjižnice Metlika je bil zgrajen v letih 1940 - 1950. Okoli leta 1965 je bila na vzhodnem delu objekta zgrajena manjša prizidava. V sklopu celovite rekonstrukcije se osnovni objekt obnovi (etažnost K+P+N+M), odstrani se dozidava, na mestu odstranitve se izvede vhodna ureditev z nadkritjem, ki je obenem terasa v nadstropju, izvede se zunanja ureditev. Rekonstrukcija se izvede v skladu s projektno dokumentacijo PZI, št. 3121/A-16, maj 2016, ki jo je izdelalo podjetje Region, d. o. o., Brežice. Za izvedbo rekonstrukcije objekta Ljudske knjižnice Metlika je bilo 5. 5. 2016 izdano gradbeno dovoljenje. V letu 2018 je bilo v okviru energetske sanacije objekta zamenjano zunanje stavbno pohištvo, izvedena fasada, porušen prizidek in zgrajena kotlovnica.

V 1. fazi rekonstrukcije, ki se bo izvedla letos, se bodo uredili kletni prostori, ki so bili v uporabi različnih uporabnikov (pisarne društev), sedaj pa se bodo uredili za potrebe knjižnice (arhiv, učilnica, tehnični prostori).

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj