Na vsebino

Podpisana pogodba za izgradnjo kanalizacije Vavpča vas in Trata

Foto: Občina Semič
Foto: Občina Semič

Semiška županja Polona Kambič in direktor družbe KOP Brežice mag. Dejan Bibič sta podpisala pogodbo za izgradnjo kanalizacije Vavpča vas in Trata. Vrednost pogodbenih del znaša 777 tisoč evrov z DDV, dela pa naj bi zaključili do junija prihodnje leto.

Naložba zajema izgradnjo sekundarnega kanalizacijskega omrežja od obstoječih stanovanjskih objektov do že zgrajenega primarnega kanala in dalje do čistilne naprave ter priključitev vseh objektov tangiranega območja z odpadno kanalizacijo na obstoječo čistilno napravo v Semiču. Zgraditi nameravajo dobrih 1.900 metrov kanalizacije s sedmimi kanali in petimi črpališči.

Občina Semič je bila z omenjeno naložbo uspešna na razpisu ministrstva za naravne vire in prostor, tako da je iz evropskega sklada za okrevanje in odpornost prejela slabih 340.000 evrov. Razliko do pogodbene vrednosti bo občina primaknila iz lastne blagajne.

Vir: Občina Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj