Na vsebino

Podrobnosti trčenja pri Gradcu; vinjen žalil policiste

Metliški policisti so bili v soboto okrog poldneva obveščeni o prometni nesreči dveh osebnih avtomobilov na cesti med Gradcem in Podzemljem. Opravili so ogled in ugotovili, da je bil za nesrečo odgovoren 26-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil, ki ga je pred njim peljala 27-letna voznica.

Lažje poškodovano voznico in potnico v njenem vozilu so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je imel 26-letni voznik v litru izdihanega zraka 0,26 miligramov (0,52 promila) alkohola. Zoper povzročitelja nesreče bodo ustrezno ukrepali.

Krepko vinjen žalil policiste

V noči na nedeljo so policisti med kontrolo prometa v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 45-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,72 miligramov (1,44 promila) alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenja in mu odvzeli prostost. Med postopkom je moški žalil policiste in ni upošteval opozoril ter ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj