Na vsebino

Pogled s hrvaške strani Kolpe

Radio Mrežnica je objavil fotografije Kolpe in žice, ki nas zdaj loči od sosedov. Zapisali so takole:
"Iako granični prijelazi Hrvatske i Slovenije u Karlovačkoj županiji nisu na ruti migranata, na njih je ipak stigla žica.Postavila ju je sa slovenske strane tamošnja policija i vojska kako bi spriječili ulazak migranata u svoju zemlju. Naš fotoreporter Tomislav Klarić danas je zabilježio rastegnutu žicu na prijelazu Božakovo u Kamanju (Obrež Vivodinski). Žica uz potok ide i kroz šumu. Postavljena je i uz prijelaz Krmačina koji je (za razliku od Božakova) otvoren za prijelaz. Prelazak preko granice moguć je i u Pribanjcima, ali žicu se postavlja oko graničnog prijelaza, uz Kupu."
(Čeprav mejni prehodi med Hrvaško in Slovenijo na tem območju niso na poti migrantov, so vseeno postavili žico. Na slovenski strani jo je postavila njihova policija in vojska, da bi preprečila vstop migrantov. Fotoreporter Tomislav Klarić je naredil fotografije raztegnjene žica na prehodu Božakovo. Žica ob potoku gre tudi skozi gozd. Postavljena je tudi na prehodu Krmačina, ki je za razliko od Božakovega, odprt za prehod meje. Prehod je možen tudi na Pribanjcih, kjer se žica postavlja ob Kolpi).

Vir: Radio Mrežnica

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj