Na vsebino

Pohod in proslava

Združenje borcev Črnomelj je včeraj v počastitev dneva upora proti okupatorju organiziralo pohod po poteh gozdne železnice do začasnega groba komandanta Staneta.

Združenje borcev za vrednote NOB Semič, Turistično etnološko društvo Škof »Šrajf« in Občina Semič pa so skupaj organizirali slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju in ob 77. obletnici zaprtja partizanske bolnišnice Topolovec. Slovesnost je potekala na domačiji Škof »Šrajf« na Črešnjevcu pri Semiču.

V uvodnih nagovorih sta nas pozdravila Sonja Škof in Drago Mohar, predsednik ZB za vrednote NOB Semič. V nadaljevanju nas je nagovoril tudi častni gost, dr. Venčeslav Pišot, ki je bil kot otrok tudi oskrbovanec bolnice Topolovec in je bil od tu z mnogimi ranjenci evakuiran.

V prijetnem kulturnem programu so nastopili harmonikar Marjan Končar, recitatorke z OŠ Semič in vaščan Črešnjevca Miro Jakša.

Sledilo je prijetno druženje na kmetiji Škof, ogledali pa smo si tudi eno od poslopij bolnice Topolovec, v kateri je urejen muzej.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj