Na vsebino

Pojasnilo na objavljen članek z naslovom "Odstopil tudi predsednik Nadzornega odbora Občine Metlika"

Danes dopoldne smo na našem spletnem portalu objavili članek z naslovom »Odstopil tudi predsednik nadzornega odbora Občine Metlika«. Člani Nadzornega odbora menijo, da so navedbe v članku neresnične in zavajajoče, zato podajajo naslednje pojasnilo.

V objavljenem članku je navedeno sledeče:

"Na seji Nadzornega odbora Občine Metlika, dne, 2. oktobra 2019, je prišel s strani treh članov Nadzornega odbora besedni napad name, zakaj se kar naprej s strani Nadzornega odbora Občine Metlika nadzira finančno poslovanje Komunale Metlika in financiranje Gradnje javne infrastrukture v zasebni industrijski coni Beti v Metliki.

Komunala Metlika je v 100% lasti Občine Metlika in občina tudi iz občinskega proračuna financira delovanje Komunale Metlika, cene komunalnih storitev pa je Komunala Metlika v letošnjem letu povišala.

Drugi očitek pa je letel na izgradnjo in financiranje s strani Občine Metlika Gradnje javne infrastrukture (GJI) vodovoda, komunalne infrastrukture in cest na območju zasebne Industrijske cone Beti v Metliki.«

Pojasnjujemo, da predsednik Nadzornega odbora Občine Metlika na 6. redni seji, dne 2. 10. 2019 ni bil besedno napaden, temveč je bil pred potrditvijo dnevnega reda zgolj opozorjen na nepravilnosti, ki so bile ugotovljene. Člani nadzornega odbora so razpolagali z elektronskim sporočilom, iz katerega je bilo jasno razvidno, da je predsednik nadzornega odbora posredoval določene informacije oz. ugotovitve pred obravnavo le teh na seji odbora. Informacije so bile posredovane na elektronski naslov osebe, ki ni član nadzornega odbora. Navedba, da je razlog odstopa predsednika nadzornega odbora v pregledu »finančnega poslovanja Komunale Metlika in financiranja Gradnje javne infrastrukture v zasebni industrijski coni Beti v Metliki«, tako ne drži.

Tone Brajkovec, podpredsednik Nadzornega odbora Občine Metlika

Anton Bezenšek, član Nadzornega odbora Občine Metlika

Martin Nemanič, član Nadzornega odbora Občine Metlika

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj