Na vsebino

Notranji minister s črnomaljskim županom tudi o romski problematiki

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je srečal z županom občine Črnomelj Andrejem Kavškom. Govorila sta predvsem o odstranjevanju ograje na južni meji, povračilu stroškov zaradi povečanega nadzora državne meje in romskih vprašanjih, so sporočili z notranjega ministrstva.

Kot je povedal minister Poklukar, je odstranjevanje ograje na meji koalicijska zaveza. To zavezo po njegovih besedah uresničujejo in z meje s Hrvaško odstranjujejo žico in panelno ograjo. Odstranjeno panelno ograjo bodi uporabili za potrebe obrambno-varnostnih organov Slovenije, policije in vojske.

Glede delnega povračila stroškov zaradi povečanega nadzora državne meje je vlada aprila letos ugotovila obstoj povečanega nadzora državne meje v letu 2022 v določenih občinah, med njimi tudi v občini Črnomelj. V letošnjem letu so tako občinam zagotovili 2,5 milijona evrov za delno povračilo stroškov.

Glede varnostnih razmer, povezanih z romsko skupnostjo, je minister poudaril intenzivno delo policije v lokalni skupnosti, še zlasti pri preventivnih ukrepih. Policijska postaja Črnomelj z lokalno skupnostjo zelo dobro sodeluje. Seveda pa sta uspešnost in učinkovitost dela odvisni ne samo od policije, ampak tudi od aktivnosti drugih služb predvsem na področjih šolstva, urbanizma, sociale in zaposlovanja, pravijo na notranjem ministrstvu.

Sogovornika sta se dotaknila tudi prometa in prihajajoče turistične sezone. Strinjala sta se, da letos ni pričakovati težav glede pretočnosti v prometu.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj