Na vsebino

Policija zagotavlja, da je Slovenija kljub ugrabitvi v Beli krajini varna država

Simbolna fotografija
Simbolna fotografija

Policisti so v zvezi z ugrabitvijo 79-letnega Belokranjca pridržali državljana Maroka in dva državljana Alžirije, so pojasnili na današnji novinarski konferenci. Ob tem so zagotovili, da Slovenija kljub omenjenemu dogodku ostaja varna država, policija pa bo storila vse, da bo tako tudi ostalo.

Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil vodja sektorja za organizirano kriminaliteto v Upravi kriminalistične policije Tomaž Peršolja, so italijanski varnostni organi prijeli 25-letnega državljana Maroka in dva 18-letna Alžirca. Vse tri so vrnili v Slovenijo in so sedaj v policijskem pridržanju. Policisti pa iščejo še četrto osebo, ki naj bi sodelovala pri ugrabitvi, a je vozilo zapustila še pred končno lokacijo, je pojasnil.

Policisti so sicer ugotovili, da so tujci v sredo pristopili do 79-letnika, ki je opravljal vinogradniška opravila, in ga sprva prosili za vodo. Nato pa so mu zagrozili z nožem, mu odvzeli avtomobilske ključe, ga zvezali in dali v prtljažni prostor njegovega avtomobila. Po večurni vožnji so oškodovanca pustili pri vasi Prelože pri Lokvi in peš nadaljevali pot proti Italiji. Oškodovanec se je sam rešil iz prtljažnika, v dogodku ni bil poškodovan.

Osumljence so prijeli italijanski varnostni organi pri Bazovici, slovenski policisti pa so jih prevzeli in odvzeli prostost. Med postopkom so ugotovili, da so vsi trije že bili prijeti pri ilegalnem prehodu meje in vrnjeni na Hrvaško.

Kljub omenjenemu dogodku policija zagotavlja, da Slovenija sodi v krog najvarnejših držav na svetu. Kot je dejal namestnik generalne direktorice policije Jože Senica, bo policija storila vse, da bo Slovenija še naprej varna država. Pri tem Senica priznava, da takšnih dogodkov ni mogoče stoodstotno preprečiti. Kot je dejal, se zavedajo, da takšni dogodki vplivajo na občutek varnosti ljudi, a jim policisti pomagajo zagotavljati njihovo varnost in varnost njihovega premoženja.

Zvočni zapis

  • - Jože Senica o varnosti v Sloveniji

  • - Tomaž Peršolja o včerajšnjem dogodku

Vir: STA

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj