Na vsebino

Policisti iščejo nadzornike državne meje

Odgovorno, zahtevno, pa tudi zelo zanimivo in dinamično je delo, ki ga opravljajo naši policisti, ki varujejo državno mejo. Pri delu se jim v patruljah pridužijo še vodniki službenih psov, kolegi iz Slovenske vojske in zdaj že nepogrešljivi pomožni policisti. Pri slednjih gre v večini primerov za upokojene policiste, ki so vso poklicno pot predano nosili modro uniformo. Mlajši policisti se z njimi radi odpravijo na teren, prisluhnejo nasvetom izkušenih kolegov in se nasmejejo kakšni njihovi policijski prigodi iz "davnih" časov.

Še na enega izjemno pomembnega člana naše "mejne patrulje" ne smemo pozabiti - to so prebivalci obmejnih območij. Občani nas namreč redno obveščajo o pojavu tujcev, ki nezakonito prestopijo mejo in drugih sumljivih okoliščinah in le na ta način smo lahko še bolj učinkoviti. Z njimi se policisti dnevno srečujejo pri nazdoru meje in ko čas le dopušča kaj več od prijaznega pozdrava, rade volje rečejo "kakšno pametno" o vremenu, pa o tem, kakšna letina se obeta.

Fotografije so sicer nastale v lepem sončnem dopoldnevu, policisti pa mejo varujejo 24 ur na dan, ob vseh letnih časih in vsakem vremenuin ja, tudi danes, ko dežuje. Na fotografijah so Danaja in Tadej, policista nadzornika državne meje s PP Črnomelj, pomožni policist Milan (nekdanji komandir PP Dolenjske Toplice), vojak Slovenske vojske in vodnik službenega psa Franci s psom Ajkom. Kosmatinec Ajk je bil ta dan v službi tako priden, da si je za nagrado na svoje veliko veselje lahko privoščil prvo letošnje kopanje v Kolpi.

Tudi vas zanima tako razniliko delo na terenu? Bi se nam radi pridružili? Preverite, katere pogoje morate izpolnjevati in postanite nadzornik državne meje TUKAJ.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj