Na vsebino

Pomagajmo Poljanski dolini ob Kolpi

Poljansko dolino ob Kolpi je 11. junija zajelo hudo neurje s točo. Odkritih je bilo več streh, uničenih avtomobilov in poljščin. Nastala je velika materialna škoda, ki je številnim posameznikom in družinam povzročila veliko stisko, zato je vsaka pomoč še kako dobrodošla. Tako so v okviru letošnjega Jurjevanja organizirali dobrodelni srečelov, katerega izkupiček bo šel v celoti za prizadete v ujmi s točo v Poljanski dolini.

Dobrodelno pa bo tudi nocoj ob 20. uri na medgeneracijskem vrtu za Kulturnim domom Črnomelj, kjer bo potekala humanitarna prireditev z naslovom »Polanci smo Belokranjci«. V kulturnem programu se bodo predstavili Predgrajski tamburaši, KD Stari trg ob Kolpi z igro »Mama je umrla dvakrat«, učenci OŠ Stari trg ob Kolpi te polanski igralec Tadej Pišek.

Na prizorišču bodo zbirali prostovoljne prispevke, kupiti bo mogoče tudi dvojezično zbirko zgodb Poljanska dolina ob Kolpi – dolina zgodb in del izkupička od prodaje knjig bodo prav tako namenili prizadetim v ujmi.

Prostovoljne prispevke za humanitarno akcijo "TOČA 2019" lahko še vedno nakažete na transakcijski račun PGD Stari trg ob Kolpi pri NLB banki št. SI56 0243 0001 3218 916, s sklicem 00 11062019 in kodo namena CHAR.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj