Na vsebino

Pridite zvečer na grad

Na grajskem dvorišču v Metliki se bodo nocoj ob 21. uri z nastopom folklorne skupine Kyiv iz Kijeva, tudi uradno začele mednarodne poletne kulturne prireditve "Pridi zvečer na grad". Prva letošnja prireditev je sicer potekala že 15. junija v okviru Poletne muzejske noči. Vse do konca avgusta se bo v romantičnem ambientu metliškega gradu (v primeru slabega vremena pa v Kulturnem domu Metlika) zvrstilo še 17 raznolikih kulturnih prireditev za vse generacije.

Organizatorja tradicionalnih prireditev Ljudska knjižnica Metlika in tamkajšnja območna izpostavo JSKD, še posebej izpostavljata nocojšnji nastop ukrajinske folklorne skupine Kyiv, ki zaradi izvajalske vrhunskosti žanje pohvale na vseh mednarodnih prizoriščih, kjer redno nastopa. Zamuditi ne gre niti koncerta brazilske pevke, igralke, radijske in televizijske voditeljice Denise Dantas, ki bo 14. julija z odprto energičnostjo na odru pričarala vso barvitost in raznolikost svoje dežele. Poslastica se obeta tudi 14. avgusta, ko bo potekal slovensko-srbski večer slovenskih in uskoških ljudskih balad »Most kakor kamen kost« v izvedbi Ljobe Jenče z gosti, med katerimi bo tudi srbska tradicijska pevka Svetlana Spajić.

Na svoj račuin bodo prišli tudi najmlajši, ki si bodo 12. julija lahko ogledali opero za otroke Rdeča kapica, 26. julija čarovniško-cirkuško predstavo, 16. avgusta pa še predstavo Muca Maca in maček Muri. Letošnje metliške poletne kulturne večere bodo 31. avgusta zaključili člani domače folklorne skupne »Ivan Navratil«.

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj