Na vsebino

Dobrodelni srečelov

V torek, 11. junija 2019, je Poljansko dolino ob Kolpi zajelo hudo neurje s točo. Odkritih je bilo veliko streh, uničenih avtomobilov in poljščin. Tudi letos, tako kot lansko leto v Črnomlju, so se izkazali gasilci s svojo požrtvovalnostjo in nesebičnostjo ter velikim srcem pomagali sočloveku. Materialna škoda je velika. Mnogim posameznikom in družinam je to povzročilo veliko stisko, ki je brez pomoči ne bodo mogli rešiti. Vesna Fabjan je takoj organizirala akcijo, tako kot pred letom dni, da bi pomagali prizadetim.

Povezali smo se in imeli včeraj v okviru Jurjevanja dobrodelni srečelov. Za prizadete v ujmi s točo v Poljanski dolini smo zbrali 2.947,98€. Izkupiček srečelova bo šel za prizadete v ujmi s točo v celotni Poljanski dolini. Po tehtnem razmisleku obeh PGD, KS in KD se bomo odločili komu bodo sredstva namenjena.

Hvala vsem, ki ste darovali. Še vedno pa velja, da je eden izmed najlepših občutkov, občutek, ko lahko nekomu pomagaš. Hvala vsem, ki ste pomagali, da je srečelov uspel. Hvala ZIK-u za pomoč, hvala ekipi, ki je na terenu »na klic« zbirala dobitke, hvala donatorjem za denarna sredstva, katera še vedno lahko nakažete na transakcijski račun PGD Stari trg ob Kolpi pri NLB banki št. SI56 0243 0001 3218 916, s sklicem 00 11062019 in kodo namena CHAR.

Lepo je biti dobrodelen, saj nikoli ne veš, kdaj boš sam potreboval pomoč sočloveka. Svojemu gasilskemu društvu lahko podarite tudi 0,5 % svoje dohodnine! Podprite njihovo delovanje in namenite društvu 0,5 % vaše dohodnine. Hvala vam!

Dobrodelnost bomo zaključili v sredo, 26. junija, na vrtu za Kulturnim domom, kjer se nam bodo predstavili Predgrajski tamburaši, KD Stari trg ob Kolpi z igro »Mama je umrla dvakrat« ter naš polanski igralec Tadej Pišek.

Pridite, lepo nam bo!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj