Na vsebino

Pomladovanje v taborniškem centru Marindol

Taborniški center Marindol bo gostil skavtski tabor za otroke iz socialno šibkejših družin, ki so jih prizadele lanske ujme.
Taborniški center Marindol bo gostil skavtski tabor za otroke iz socialno šibkejših družin, ki so jih prizadele lanske ujme.

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov je predstavilo izkupiček lanske dobrodelne akcije Luč miru iz Betlehema. V njej so zbrali 18.832 evrov, ki jih bodo letos namenili za organizacijo skavtskih taborov za otroke iz socialno šibkejših družin, ki so jih prizadele lanske ujme.

Dobrodelna akcija Luč miru v Sloveniji poteka že več kot 30 let in ima vsako leto drug dobrodelni namen.

Prvi tabor, ki so ga skavti poimenovali pomladovanje, bo potekal od 22. do 24. marca v taborniškem centru v Bohinju in je namenjen otrokom od petega do devetega razreda. Drugega pa bodo organizirali med 26. in 28. aprilom v taborniškem centru Marindol za 45 otrok med prvim in četrtim razredom osnovne šole. Do lokacije bo organiziran avtobusni prevoz, priprave na pomladovanje v Beli krajini pa so že v polnem teku. Kot so še povedali na novinarski konferenci v Ljubljani, imajo skavtski voditelji zelo redko priložnost pripravljati tabor za tako veliko skupino ljudi, ki niso skavti, kar predstavlja poseben izziv.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj