Na vsebino

Ponoči se bodo padavine krepile, po nižinah bo deževalo, jutri bo dež marsikje v notranjosti prešel v sneg

Oblačno bo. Ponoči se bodo padavine na zahodu okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Na območju Julijskih Alp bo večinoma snežilo do dolin, sicer pa bo meja sneženja na nadmorski višini med 800 in 1000 m. Po neprevetrenih dolinah in kotlinah je možna poledica.

V ponedeljek bo oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah bo sprva deževalo, dopoldne in sredi dneva pa bo dež marsikje v notranjosti prešel v sneg. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Padavine bodo popoldne slabele in do večera večinoma ponehale. Temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju od 6 do 9 °C.

V torek se bo od zahoda delno razjasnilo, po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo še pihala šibka burja.

V sredo se bo postopno spet povsod pooblačilo.

V noči na četrtek bo v notranjosti Slovenije pričelo rahlo snežiti, na Primorskem pa rahlo deževati. V četrtek sredi dneva bodo padavine ponehale.

Nad severno in srednjo Evropo je ciklonsko območje. Vremenska fronta bo ponoči dosegla Slovenijo. Od jugozahoda priteka k nam pred njo v višinah toplejši in vse bolj vlažen zrak.

Vir: ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj