Na vsebino

Ponovno odprtje vrtca Dragatuš

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da smo v petek, 8. 5. 2020, prijeli okrožnico MIZŠ s podrobnejšimi navodili za odprtje vrtca. Vrtec naj bi odprli v ponedeljek, 18. 5. 2020.

Ob odprtju vrtca moramo upoštevati priporočila ZRSŠ in priporočila NIJZ. Priporočila NIJZ so ključna, saj obsegajo zdravstvene omejitve za zaposlene in za otroke, ukrepe za preprečevanje okužb v vrtcu, priporočila za zaposlene, priporočila za oblikovanje skupin, priporočila za prihod in odhod iz vrtca …

NIJZ priporoča, da je lahko v oddelku prvega starostnega obdobja 8 otrok, v oddelku drugega starostnega obdobja pa 10 otrok. Skupine bodo oblikovane na podlagi prijav staršev, ki naj bodo tedenske. Število prijavljenih otrok moramo javljati na MIZŠ.

Starše prosimo, da namero o vključitvi otroka v vrtec (priloga - Tedenska prijava otroka ) posredujejo na e-naslov: [email protected] do torka, 12. 5. 2020. Zaradi lažje organizacije, vas prosimo, navedite tudi uro prihoda ter odhoda.

Vsi starši, ki boste otroka vključili, morate v delu, ki se nanaša na odgovornost staršev, le to dobesedno spoštovati. Zato je nujno, da si priporočila NIJZ, ki so v prilogi, natančno preberete. Pred ponovnim vstopom otroka v vrtec morate izpolniti izjavo (priloga – izjava NIJZ) in jo oddati vzgojiteljici.

Obveščamo vas tudi, da je RSK (razširjeni strokovni kolegij) za pediatrijo, v sodelovanju s predstojniki Služb in Kliničnih oddelkov Pediatrične klinika pripravil seznam otrok z zdravstvenimi omejitvami, katerim odsvetujejo vrnitev v vrtec. Prav tako odsvetujejo vrnitev v vrtec tudi tistim otrokom, ki prihajajo iz družin, kjer je drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve (priloga - Zdravstvene omejitve otrok ali članov družine).

Starši, ki boste z dnem 18. 5. 2020 vključili otroka, boste dolžni plačevati vrtec.

O vseh nadaljnjih informacijah boste obveščeni preko spletne strani ter oglasne deske pred vhodom.

Lepo pozdravljeni

Silva Nagode,
pomočnica ravnatelja za vrtec

Priloge:

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj