Na vsebino

V Metliki vse več vandalizma (foto)

Vandali povzročajo škodo. Foto: Občina Metlika
Vandali povzročajo škodo. Foto: Občina Metlika

S Policijske uprave Novo mesto danes med drugim poročajo, da je med 2. in 6. februarjem v Metliki nekdo vlomil v prostore v lasti lokalne skupnosti. Ukradel ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

Da v Metliki v zadnjem času opažajo vse več primerov vandalizma in uničevanja tuje lastnine, opozarjajo tudi s tamkajšnje občine. Pred kratkim so tovrstne primere opazili v okolici mladinskega centra, na stavbi glasbene šole in občinske stavbe (na fotografijah).

"Tovrstna dejanja so nesprejemljiva in neposredno vplivajo na občutek varnosti v našem okolju. Če opazite, da se nekdo vandalsko obnaša, ga poskušajte opozoriti, naj tega ne počne. Če presodite, da vašega poziva ne bo upošteval, pokličite policijo. Prosimo tudi, da v kolikor poznate storilce povzročene škode na fotografijah, o tem obvestite Policijsko postajo Metlika," pozivajo z metliške občine.

Ob tem dodajajo, da bodo v primeru nadaljevanja tovrstnih dejanj, objekte primorani ustrezno zavarovati s kamerami.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj