Na vsebino

Poročilo o sprejetih sklepih 9. redne seje Občinskega sveta Občine Metlika

Včeraj je Občinski svet Občine Metlika zasedal na svoji 9. redni seji. Dnevni red je obsegal 12 točk.

Po sprejemu zapisnika 8. redne seje so člani občinskega sveta za preostanek mandatne dobe potrdili mandat trem novim članom Občinskega sveta Občine Metlika, in sicer Alexandri Kočevar, Antonu Štublerju in Jasmini Schweiger Kočevar, na katere je mandat prešel po podanih odstopnih izjavah Renate Brunskole, Antona Pezdirca in Martina Matekoviča.

Na seji sta bila v prvi obravnavi obravnavana Odlok o Javnem lekarniškem zavodu Dolenjske lekarne Novo mesto ter Odlok o ustanovitvi Sveta ustanoviteljic Javnega lekarniškega zavoda Dolenjske lekarne Novo mesto. Oba odloka sta bila soglasno sprejeta. V prvi obravnavi je bil sprejet tudi Odlok o postopku sofinanciranja letnega programa športa v Občini Metlika. Člani občinskega sveta so soglasno sprejeli sklep o črpanju proračunske rezerve Občine Metlika, in sicer, da se sredstva proračunske rezerve v višini do 13.950,00 EUR namenijo za odpravo posledic močnega vetra, ki je dne 21. julija 2019, poškodoval streho na gasilskem domu Prostovoljnega gasilskega društva Gradac. Obravnavan in sprejet pa je bil tudi ažuriran Občinski program varnosti v Občini Metlika.

Člani občinskega sveta so se seznanili z dopisom občana v zvezi z domnevnimi kršitvami pacientovih pravic v Zdravstvenem domu Metlika ter bili s strani občana tudi podrobneje seznanjeni z zadevo. V sklopu kadrovskih zadev so bili imenovani predstavniki ustanovitelja ter predstavniki zainteresirane javnosti v Svet javnega zavoda Belokranjski muzej Metlika, predstavniki ustanovitelja v Svet zavoda Otroškega vrtca Metlika, predstavnica ustanovitelja v Svet zavoda Dolenjske lekarne Novo mesto in predstavnik javnosti v Senat za reševanje pritožb zoper delo policistov. Sprejeti sta bili tudi dve premoženjsko pravni zadevi.

Vir: Občina Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj