Na vsebino

Posebno priznanje za grafiko Jasmini Nedanovski

Grafičarka in pedagoginja Jasmina Nedanovski je na letošnji 16. mednarodni likovni nagradi Ex-tempore Karneval Ptuj, prejela posebno priznanje strokovne žirije za grafiko v tehniki barvnega linoreza To ni kurent.

V Galeriji Magistrat na Ptuju so so na pustno soboto podelili nagrade in priznanja ter odprli razstavo finalistov letošnje nagrade Ex-tempore Karneval Ptuj, ki jo organizirajo Kulturno umetniško društvo Art Stays, Mestna občina Ptuj in Javni zavod Ptuj. Gre za največji likovni dogodek v času Kurentovanja, ki je do danes na Ptuj privabil preko 1500 likovnikov iz Slovenije, Italije, Avstrije, Nemčije, Japonske, Romunije, Hrvaške in drugod.

Na 16. mednarodno likovno nagrado Ex-tempore Karneval Ptuj se je prijavilo preko 170 ustvarjalk in ustvarjalcev, v ocenjevanje pa je prispelo 153 likovnih del iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Italije. Finaliste in nagrajence je izbirala mednarodna strokovna žirija v sestavi Sofia Macchi, Dušan Fišer, Igor Molin in Vladimir Forbici. Izbrala je 108 likovnih del, ki so se jim pridružila dela, ustvarjena na Plein-Air likovni koloniji Ex-tempore, ki je potekala na mestnih ulicah v času etnografske povorke. Skupno je na razstavi razstavljenih 114 likovnih del.

Razstavi 16. mednarodne likovne nagrade Ex-tempore Ptuj Karneval 2024 bosta na ogled do 23. februarja v Galeriji Magistrat in v Mali galeriji Galerije mesta Ptuj. Do 24. marca pa je na Lendavskem gradu na ogled še razstava grafik Jasmine Nedanovski Vis-à-vis, ki je nastala v sodelovanju s priznanim grafikom in profesorjem Samuelom Grajfonerjem.

Vir: MO Ptuj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj