Na vsebino

Potep po starem mestnem jedru

V okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki letos poudarja, da je kakovost bivanja v skupnosti odvisna od dobre dostopnosti do dobrin in storitev tudi z alternativami osebnemu motornemu prevozu, se je 16 stanovalcev Doma starejših občanov (DSO) Metlika danes odpravilo na sprehod v metliško staro mestno jedro. Skupaj s spremljevalci - zaposlenimi in prostovoljci Doma starejših občanov Metlika, Slovenskega združenja za duševno zdravje ŠENT, Hiše Sadeži družbe Metlika in Karitasa Metlika so izpeljali tradicionalno medgeneracijsko druženje "Z vozički po metliškem mestnem jedru za stanovalce DSO Metlika".

Marjetka Vukšinič iz Slovenskega združenja za duševno zdravje (Šent) je stanovalcem doma na začetku predstavila nekaj zgodovinskih zanimivosti, v nadaljevanju sprehoda pa jih je pozdravil tudi župan Darko Zevnik, ki je osvežil legendo o metliškem grbu. Sprehodili so se še do Partizanskega trga, kjer jih je prijazno pozdravila častna predsednica društva prijateljev mladine Metlika Vladimira Škof in se na koncu ustavili na metliškem gradu. Strokovna delavka Belokranjskega muzeja Metlika Mateja Černič je starostnike virtualno popeljala po Galeriji Kambič, v Grajski kleti Šturm pa so jim za konec postregli z okusno kavico.

Sprehod, na katerem jih je spremljajo lepo vreme in dobra družba, so vsi skupaj zaključili z željo v upanju, ljubezni in veri, da se prihodnje leto spet vidijo.

Vir: DSO Metlika, HSD Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj