Na vsebino

Potrebe po brezplačnih prevozih naraščajo

Občina Semič v sodelovanju s tamkajšnjim društvom upokojencev od leta 2019 izvaja brezplačne prevoze za starejše Moj šofer. Prevoze z osebnim avtomobilom, ki je last občine in so namenjeni prevozu na zdravniške in specialistične preglede na območju Bele krajine in Novega mesta, opravljajo vozniki prostovoljci, člani Društva upokojencev Semič. Županja Polona Kambič se jim je ob koncu leta zahvalila za njihovo plemenito in nesebično pomoč pri koordiniranju ter izvajanju prevozov za starejše semiške občane.

Do brezplačne vožnje so upravičeni upokojenci in invalidi z manjšimi telesnimi in duševnimi okvarami, ki so popolnoma samostojni pri opravljanju vseh življenjskih potreb ter imajo prijavljeno stalno bivališče v občini Semič. Če naročnik prevoza ni popolnoma samostojen, si mora sam priskrbeti spremljevalca, ki mu bo pomagal pri opravkih v zdravstvenih ustanovah in drugje.

Naročniki prevozov lahko svoje potrebe po prevozu sporočijo Društvu upokojencev Semič na telefonsko številko 040 628 181. To morajo storiti vsaj tri delovne dni pred potrebnim prevozom, in sicer ob ponedeljkih, sredah ter petkih od 11. do 13. ure.

Če bi želeli postati prostovoljni voznik, lahko stopite v kontakt z Društvom upokojencev Semič po elektronski pošti [email protected] ali na telefonski številki (07) 30 67 678, kjer vas bodo z veseljem sprejeli med prostovoljne šoferje, saj opažajo da se potrebe po tovrstnih prevozih iz leta v leto povečujejo. Članstvo v društvu upokojencev pri tem ni pogoj.

Vir: Občina Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj