Na vsebino

Povabilo k sodelovanju na prireditvi Recitiranje ob kulturnem prazniku

Niko Grafenauer
Niko Grafenauer

Bliža se mesec februar, v katerem Slovenci obeležujemo osrednji slovenski kulturni in državni praznik v spomin na obletnico smrti slovenskega pesnika Franceta Prešerna. V ta namen se na predvečer praznika povsod po državi odvijajo različne proslave, prireditve, dejavnosti in dogodki v počastitev velikemu poetu.

Tudi Knjižnica Črnomelj ni izjema. Letos, že sedmo leto zapovrstjo pripravljamo prireditev recitiranja izbrane poezije.

Lansko leto smo prireditev obarvali s poezijo Svetlane Makarovič, v goste pa smo povabili osnovnošolce, dijake ter vse ljubitelje lepe besede. Gost večera je bil Tilen Artač. Ker si želimo, da bi se prireditev ohranila in bila vsako leto tudi tematsko nekoliko drugačna od prejšnje, smo se letos odločili, da povabimo v goste Nika Grafenauerja.

Niko Grafenauer je zelo dobro poznan pesnik za mladino, le kdo ne pozna Pedenjpeda. Kot pesnik za odrasle je izdal med drugim dobro poznane Palimpseste, Štukature, Skrivnosti in nazadnje objavljeno zbirko Diham, da ne zaide zrak.

Zato Vas vabimo k sodelovanju pri sooblikovanju in obogatitvi Prešernove prireditve, ki jo boste letos zaznamovali tudi Vi z izbrano recitacijo pesmi Nika Grafenauerja.

Prireditev bo potekala v torek, 4. februarja 2020, ob 17.00 uri v večnamenskem prostoru Knjižnice Črnomelj. Prosimo Vas, da svojo udeležbo z navedbo avtorja in naslovom pesmi sporočite na telefonsko številko Knjižnice Črnomelj 07/30 51 364 ali na mail naslov [email protected], in sicer do petka, 24. januarja 2020.

Veselimo se sodelovanja z Vami in Vas lepo pozdravljamo.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj