Na vsebino

Povezani brez meja

Na mostu na mejnem prehodu Sodevci - Blaževci so tamkajšnji prebivalci s slovenske in hrvaške strani tudi uradno proslavili vstop Hrvaške v schengensko območje. Srečanja sta se udeležila tudi črnomaljski podžupan Dubravko Čengija in župan mesta Vrbovsko Dražen Mufić.

"Vstop Hrvaške v schengensko območje kot obmejna občina toplo pozdravljamo, saj to močno olajša življenje prebivalcev ob meji. Največji doprinos vidimo v tem, da poleti več ne bo gneč na meji, kar je zadnja poletja močno zaznamovalo vsakodnevne navade tamkajšnjih prebivalcev. To olajša tudi turizem, kar je na našem območju izjemno pomembno," so ob tem sporočili s črnomaljske občine.

Župan Andrej Kavšek ob tem izpostavlja, da je vstop Hrvaške v schengensko območje pozitiven tudi z vidika gospodarstva, saj v podjetjih na našem območju veliko delovne sile prihaja iz sosednje države. Hkrati pa po njegovem ne gre pozabiti niti na morebitne varnostne izzive, ki jih bo potrebno ustrezno nasloviti tako na državni kot lokalni ravni.

Vir: Občina Črnomelj, foto: Renata Butala

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj