Na vsebino

Prebivalcem Drašičev omogočili dostop do najsodobnejšega omrežja

Prebivalce Občine Metlika bi želeli obvestiti o pokrivanju ruralnih območij s hitrim internetom. Si.mobil namreč pospešeno pokriva Slovenijo z izjemno hitrim internetom. V Sloveniji je še kar nekaj t.i. belih lis, kjer je dostop do hitrega interneta slab ali ga sploh ni. Med temi belimi lisami je bilo tudi naselje Drašiči v Občini Metlika. Si.mobil je pred kratkim pokril prav to območje in prebivalcem Drašičev in okoliških naselij omogočil dostop do najsodobnejšega omrežja LTE/4G. Dostop so poleg prebivalcev Drašičev dobili še v naseljih Radovica, Boldraž, Vidošiči, Nova Gora in Rakovec.

Sodobna komunikacijska infrastruktura je pomembna, saj prinaša razvoj:

- izboljšuje razvojno okolje za mala in srednja podjetja;

- daje večje možnosti samozaposlovanja za občane;

- povečuje možnosti za nove naložbe in neposredne tuje investicije v občinah;

- omogoča lažjo uporabo tehnologij v šolah in pri učnih procesih (e-učenje);

- upočasnjuje odseljevanje mladih iz neurbanih delov;

- širši turistično privlačnost. Lokalni prebivalci in manjši ponudniki turističnih storitev (npr. imetniki apartmajev, gostiln, turističnih kmetij), lahko hitri internet sedaj pripeljejo tudi na tiste točke, kjer dostopa do fiksnega omrežja ni ali je ta manj kakovosten. Tudi imetniki počitniških hišic in prikolic lahko sedaj ostanejo povezani.

Priponke

Vir: Si.mobil

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj