Na vsebino

Predstavili najnovejšo številko Izvora

Društvo Žumberčanov in prijateljev Žumberka Metlika je izdalo že 14. številko glasila Žumberački izvor. Predstavili so ga 11. februarja v metliškem hotelu v sklopu občinskega praznovanja slovenskega kulturnega praznika.

Predstavitev so, kot je že v navadi, začeli s pesmijo pevk Folklorne skupine Izvor ter pesmijo Branka Čuliga To smo mi, ki jo je prebrala Jagoda Car. Zbrane sta pozdravila predsednik društva Mladen Brdar in metliška županja Martina Legan Janžekovič, zatem pa so člani uredniškega odbora Biserka Magovac Čokeša, Mira Vladić, Maja Juranić, Duška Brnčić, Damir Drakulić, Nika Brdar in Marta Strahinić predstavili glasilo.

Marta Strahinić se je pogovarjala z Zdenkom Badovincem o njegovem popotovanju po Avstraliji. Zdenko je namreč strasten popotnik in ljubitelj filmske umetnosti, zato je združil ti dve strasti in posnel kar nekaj filmov. Tudi po Avstraliji je popotoval s kamero v roki in nastal je film v dveh delih z naslovom Tam spodaj …

Damir Drakulić je k pogovoru povabil Zalko Klemenčič, sekretarko Območnega združenja Rdečega križa Metlika, ki je na kratko predstavila dejavnost te humanitarne organizacije, še posebej delo prostovoljcev v času epidemije, med katerimi sta bila tudi Snježana in Mladen Brdar. V pogovoru je izpostavila tudi prostovoljstvo naše članice Marije Obradović, ki je lani prejela srebrni znak Rdečega križa Slovenije. Zalka je vse zbrane povabila tudi na koncert Stopimo skupaj, ki bo v petek, 17. februarja, v športni dvorani OŠ Metlika.

Nika Brdar je predstavila drugo številko »Mladega Žumbra«, ki je izšel kot priloga Žumberačkega izvora. Članke zanj so prispevale Tea, Vita in Eva Šandor ter Nika Brdar, za grafično podobo pa je poskrbel Leon Brdar.

V programu sta svoji pesmi predstavili Mira Vladić in Nevenka Brajkovec, na harmoniko je zaigral Žan Janjac, učenec Glasbene šole Andreja Bajuka z Radovice.

Uradni del prireditve se je zaključil s pesmijo FS Izvor in odlomkom iz članka Jednostavnost, ki ga je napisala in prebrala Biserka Magovac Čokeša. Sledilo je druženje prijateljev in znancev ob domačih dobrotah in pijači.

Društvo Žumberčanov in prijateljev Žumberka Metlika se za pomoč pri organizaciji prireditve zahvaljuje Ljudski knjižnici Metlika.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj