Na vsebino

Pregled dogodkov na območju PU Novo mesto za 22. februar

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 128 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in dve prometni nesreči, v katerih je nastala premoženjska škoda. Dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozila. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave.

Včeraj, nekaj po 20. uri se je zgodila prometna nesreča na cesti Novo mesto – Metlika, pri Velikem Cerovcu. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 60-letni voznik osebnega avtomobila Volkswagen golf zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v Volkswagen caddy, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 42-letni voznik. Lažje poškodovanega povzročitelja nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico. 60-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 1,19 miligramov alkohola (2,48 g/kg). O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Metliški policisti so bili danes, nekaj pred 7. uro zjutraj, obveščeni o nevarnem ravnanju pešca, ki naj bi med krajema Svržaki in Čurile hodil po sredini ceste in ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu. Policisti so izsledili kršitelja, ki je bil očitno pod vplivom alkohola. Moški se je nedostojno vedel in ni upošteval ukazov policistov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj