Na vsebino

Pregled leta 2019: December

Decembrski pregled dogodkov na naši spletni strani pričenjamo s pogovorom Božidarja Flajšmana s Titovim prevajalcem ...

Praznični december se je pričel tudi v Domu starejših občanov Metlika in v Dislocirani enoti so že silvestrovali z ženskim pevskim zborom Društva upokojencev Metlika, učenkami z mentorico Glasbene šole Lipičnik ter Društvom prijateljev mladine Metlika.

V okviru projekta »kulTura« je Občina Črnomelj zaključila del investicije obnove talnih površin v mestnem jedru Črnomlja. Leta 2018 so se z obsežnimi arheološkimi raziskavami in rekonstrukcijo infrastrukture začela dela za obnovo Ulice Mirana Jarca, dela Ulice Lojzeta Fabjana ter trga med cerkvijo in banko.

Vatrogasna zajednica Grada Duga Rese in Gasilska zveza Črnomelj sta izvedli tridnevni tečaj za nudenje prve pomoči. Tečaja se so udeležili člani Skupne čezmejne operativne enote zaščite in reševanja - HITRO.

V sredo ob 17. uri smo učenci in učitelji Podružnične šole Adlešiči pripravili tradicionalno prireditev v Domu krajanov, ki smo jo poimenovali Zima, kje si?

Na Petrovem trgu v Črnomlju je potekal praznični koncert zborovske glasbe, s katerim so počastili 29. mednarodni dan zborovskega petja.

Tokratni 29. večer s FS Dragatuš je nosil naslov Štelinga, kar je nekoč pomenilo vizito ali vojaški nabor mladih fantov za vojsko.

Včeraj je v Domu starejših občanov v Črnomlju potekal praznični koncert.

Če kdo na božični večer ni šel k polnočnici, je letos Magnifico v Stožicah poskrbel za pravo božično presenečenje, ko je moški zborček, kakih četrt čez dvajseto uro pričel njegov tradicionalni božični koncert s pesmijo Sveta noč.

Stoječe ovacije ob premieri prve tamburaške opere na svetu.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj