Na vsebino

Prešerno obarvan kulturni dan v KC Semič

Z učenci od 6. do 9. razreda OŠ komandanta Staneta Dragatuš smo se v petek, 26. 1. 2024, napotili v Kulturni center Semič. Najprej smo si ogledali prireditev pred slovenskim kulturnim praznikom, ki jo je organizirala OŠ Dragatuš v sodelovanju z OŠ Vinica, OŠ Podzemelj, OŠ Stari trg ob Kolpi in Glasbeno šolo Črnomelj. Povezovalka programa je bila učenka 7. r. OŠ Dragatuš Neja Fink, ki je osvetlila veličino dr. Franceta Prešerna, ko gre za slovenski jezik, kulturo in kulturno dediščino. Vmes so nastopili instrumentalisti in recitatorji iz omenjenih šol. Iz naše šole so nastopili učenci, ki obiskujejo tudi glasbeno šolo, in sicer David Kopač iz 8. r. na pozavni, David Migalič iz 3. r. na rogu in Gašper Simčič iz 6. r. na trobenti.

Po kratki uvodni prireditvi smo si ogledali gledališko uprizoritev Prosto po Prešernu, ki je nastala v koprodukciji Cankarjevega doma in Zavoda Margarete Schwarzwald.

Preživeli smo lep, prešerno obarvan kulturni dopoldan.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj