Na vsebino

Pri Kalu in na Radovici gorela trava, podrast in gozd

Simbolna fotografija
Simbolna fotografija

Kljub razglasu za veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 25. februarja 2019 dalje na območju celotne države, nekaterih posameznikov to ne gane in vseeno zažigajo suho travo in podrast. Tako je bilo tudi včeraj.

Ob 18.23 je pri naselju Kal, občina Semič, gorela suha trava in podrast. Gasilci PGD Štrekljevec so pogasili okoli 500 kvadratnih metrov.

Le nekaj minut pozneje pa je pod naseljem Radovica, občina Metlika, gorelo v gozdu. Ogenj je ožgal več dreves v področju debel in podrast. Gasilci PGD Radovica so pogasili požar na površini približno 1,5 hektarja.

Od dne razglasitve velike požarne ogroženosti dalje je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

Vir: ReCO Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj