Na vsebino

Pričetek 5. festivala kamišibaj gledališča v Beli krajini - 1. dan

Včeraj se je pričel 5. festival KAMIŠIBAJ gledališča v Beli krajini.

Letošnji slogan festivala je »Otroci – otrokom in kamišibaj za ranljive skupine«.

Festival smo organizirali: Knjižnica Črnomelj, KUD Zlata skledica Črnomelj in JSKD OI Črnomelj.

V četrtek sta potekala dva dogodka na dveh prizoriščih. Najprej v popoldanskem času dogodek v Knjižnici Črnomelj z naslovom Otroci – otrokom. V programu so nastopili mladi udeleženci delavnice Moj prvi kamišibaj, ki je v knjižnici potekala v štirih delih v februarju in marcu, pod mentorstvom Brede in Darka Kočevarja. Nastopili so Lana Filak, Hana Križan, Lea Cvitkovič, Timon Klobučar, Toni Klepec, Marko Štefanič Mihelčič in Manca Težak. Gostujočim kamišibajkarjem iz Društva Kozlići iz Zagreba so nato sledile zgodbe učencev iz OŠ Loka, ki so pod mentorstvom Ane Gorše predstavili s svojimi zgodbami. Nastopili so Daša Jelenič, Nuša Hrelić, Miha Kovač, Zoja Dragoš, Zala Banovec, Tamara Miketič in Zara Štefanič ter Lev Kavčič.

V večernem času se je v črnomaljski kleti v sodelovanju z Društvom vinogradnikov Črnomelj odvijal dogodek z naslovom Kamišibaj in vino, kjer so se v programu za odrasle predstavili odlični slovenski kamišibajkarji iz Ljubljane, Maribora, Logatca, Novega mesta in Črnomlja: Rok Glavan, Tatjana Grabrijan, Nadja Dodlek, Simona Kavčič, Breda in Darko Kočevar ter Irena Rajh. Prav tako so v sklopu večernega programa prejeli priznanje naši posebni gosti, Društvo Kozlići iz Zagreba, ki bodo z nami ostali tudi drugi dan festivala.

Danes se bo festival nadaljeval ob 10.30 v Osnovni šoli Milke Šobar- Nataše za učence šole, ob 16. uri bodo sledile predstave v Večnamenskem romskem centru za romske otroke in mladino. Ob 17. uri bo v Knjižnici Črnomelj še predstavitev knjige Umetnost kamišibaja – priročnik za ustvarjanje, avtorice Jelene Sitar, ki je nov in nepogrešljiv priročnik za vse, ki vas tovrstna umetnost zanima.

Vljudno vabljeni, da se udeležite dogodkov, ne bo vam žal! Kuhinja dobrih zgodb vas čaka!

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj