Na vsebino

Opozorilo: padavine z nalivi in sunki vetra

Del Slovenije so že zajeli nalivi in sunki vetra. Od jutra je v severozahodni Sloveniji že padlo od 20 do 50 litrov dežja na kvadratni meter, v prihodnjih urah pa se bodo padavine tam še okrepile. Krepi se tudi veter, na oceanografski boji sunki presegajo hitrost 70 kilometrov na uro, v višjih legah pa so že presegli 100 kilometrov na uro.

Ponoči bo državo od zahoda začela prehajati hladna vremenska fronta, ob kateri bodo nastajale nevihte z nalivi in močnimi sunki vetra. Za severozahod države je Agencija RS za okolje (Arso) zaradi padavin izdala rdeče opozorilo, za druge dele pa oranžno. Zaradi vetra velja oranžno opozorilo za vso državo.

V petek bodo še občasne padavine. Čez dan se bo deloma zjasnilo, le na zahodu bo še ostalo pretežno oblačno. Meja sneženja bo povečini na nadmorski višini okoli 1500 m. Jugozahodni veter bo popoldne slabel. Temperature bodo povečini od 8 do 14 stopinj Celzija.

V noči na soboto bodo padavine prehodno spet pogostejše. V soboto čez dan bo večinoma suho, deloma se bo razjasnilo. Pihal bo jugozahodni veter. Zvečer se bo od zahoda ponovno pooblačilo, padavine z nevihtami in nalivi bodo v noči na nedeljo zajele vso Slovenijo.

V nedeljo popoldne bodo padavine oslabele, deloma se bo razjasnilo.

Vir: STA

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj