Na vsebino

Prireditev ob dnevu Romov

V Kulturnem domu Črnomelj smo 8. aprila obeležili dan Romov, ki ga romska skupnost praznuje na ta dan. Od leta 1971 imajo svojo zastavo in tudi svojo himno. V današnji družbi, ki je izpostavljena različnim izzivom, je še toliko bolj pomembna skrb za kulturno bogastvo vseh, ki živijo na območju Republike Slovenije ter integracija posameznikov v družbo in njihovo aktivno vključevanje v kulturno udejstvovanje.

Organizator prireditve, Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj, se aktivno ukvarja z romsko skupnostjo, še posebej na področju izobraževanja. Na Zavodu ponujamo različne programe in projekte, v katere se lahko poleg ostalih udeležencev vključijo tudi pripadniki romske skupnosti. Med drugimi so to program osnovne šole za odrasle, digitalno opismenjevanje in računalniško opismenjevanje. Pester program ponedeljkove prireditve so pripravili udeleženci in mentorji ZIK-a Črnomelj, Večnamenski romski center Črnomelj, Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj in Varstveno delovni center Črnomelj. Prireditev je povezoval Kevin Tudija.

Po prireditvi je sledila pogostitev z golažem, ki so ga skuhale prostovoljke Hiše Sadeži družbe Črnomelj. Hvala vsem sodelujočim in obiskovalcem. Se vidimo naslednjič!

Vir: ZIK Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj