Na vsebino

Pumptrack poligon bodo imeli tudi v Semiču

Kolopark omogoča učenje vožnje s kolesom ali drugimi rekviziti.
Kolopark omogoča učenje vožnje s kolesom ali drugimi rekviziti.

V Semiču si že nekaj časa prizadevajo za vzpostavitev športnega parka s katerim bi celostno uredili območje, namenjeno športnim aktivnostim za vse generacije. Občina je postala tudi lastnica zemljišč, kjer je predvidena ureditev športnega parka.

Idejna zasnova parka med drugim predvideva ureditev novih športnih površin za različne športe, med katerimi je tudi izgradnja priljubljenega pumptrack poligona oziroma koloparka. V občinskem proračunu bodo za ureditev tlačilne krožne steze iz grbin in ovinkov, v prihodnjem letu zagotovili 40 tisoč evrov, skupaj s sredstvi za ureditev celotnega območja. S podjetjem Alliance potekajo tudi že pogovori glede umestitve koloparka. Kot je znano, bodo podoben poligon gradili tudi v Vinici in Metliki. Metliška občina sicer na razpisu Fundacije za šport s projektom ni bila uspešna, a naj bi kolopark vseeno uredila z lastnimi sredstvi.

Poleg koloparka tudi igrišče za odbojko na mivki

Sicer pa nameravajo v Semiču še letos zgraditi tudi igrišče za odbojko na mivki, katerega vrednost je ocenjena na slabih 65 tisočakov. Poleg tega načrtujejo še nabavo otroških igral za igrišča na Gradniku, Krvavčjem Vrhu in pri šoli na Štrekljevcu ter postavitev mreže na igrišču v Stranski vasi. Gre za projekte, ki so bili izbrani v okviru participativnega proračuna. Dodatno nameravajo pokriti semiško balinišče ter preurediti travnato igrišče za vrtcem. V proračunu so predvidena tudi sredstva za postavitev objekta ob igrišču na Oskoršnici ter ureditev igral na Gačah.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj