Na vsebino

Rast okužb lahko pričakujemo še naslednje štiri tedne

V sredo so v Sloveniji ob 806 PCR-testih in 5847 hitrih antigenskih testih potrdili 1738 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo včeraj zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 59 bolnikov, na intenzivnih pa sedem. Umrli so trije bolniki s potrjeno koronavirusno okužbo.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 1379, kar je 17 več kot dan prej. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 822, kar je 35 več kot dan prej, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Največ okuženih s koronavirusom v starostni skupini med 15 in 45 let

V Sloveniji, Evropi in po svetu se število okužb s koronavirusom povečuje. Število okuženih pri nas je največje v starostni skupini med 15 in 45 let, Slovenija se po številu okuženih bliža evropskemu povprečju. Porast okužb lahko pričakujemo še naslednje štiri tedne, je danes dejala namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni Nuška Čakš Jager.

Število hospitalizacij v Sloveniji rahlo narašča, za starostno skupino 65 let in več se sicer ne nakazujejo večja tveganja za hospitalizacijo in smrt, se pa nakazuje trend izbruhov v domovih za starejše občane.

Čakš Jagrova je poudarila, da so epidemiološki ukrepi, torej nošnja mask, razdalja, razkuževanje in prezračevanje, še vedno priporočeni, da preprečimo širjenje bolezni. Cepljenje pa je izjemno pomemben in učinkovit mehanizem za preprečevanje hudih oblik bolezni in tudi širjenja.

Vir: STA, Sledilnik covid-19

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj