Na vsebino

Razigranke - razstava starih igrač in družabnih iger

V Tednu otroka (2.-8.10.2017) smo v Kulturnem centru Semič v sodelovanju z Antikvariatom Glavan iz Ljubljane pripravili razstavo starih igrač in družabnih iger. Razstavljeno gradivo izvira iz zasebnih zbirk, pripravila sta jo Katarina Batagelj in Rok Glavan.

Igrača je pojav, ki spremlja človeški rod že od najzgodnejših obdobij. Že v izkopaninah iz pradavnine so prisotne igračke (izrezljane kosti, lutke ljudi in živali ). Sčasoma so postale igrače bolj domiselne, in zapletene, uveljavili so se izdelovalci igrač, ki so prerastli v velika podjetja, ki so cenjena po vsem svetu. Igrača je postala poleg predmeta vsakdanje rabe tudi zbirateljski predmet, in določeni izdelki dosegajo vrtoglave cene.

Antikvar Rok Glavan o razstavi pravi tako: »Predstavljene igrače so zanimive po svoji raznolikosti in vrednosti. Od tistih, ki danes stanejo nekaj evrov do tistih, ki so vsaj zame neprecenljive. To so tiste, ki so prav moje.«

Čudovito razstavo, ki vam bo prav gotovo prebudila lepe spomine na otroštvo, si lahko ogledate do konca decembra 2017 v avli Kulturnega centra Semič.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj