Na vsebino

Razstava Ade Lozar v knjižnici

V sklopu mesečnih razstav Talenti – razstave mladih likovnikov v knjižnici, je včeraj svoja dela na ogled postavila učenka 8. razreda OŠ Loka, Ada Lozar.

Ada je rada risala že od otroštva, praktično odkar je znala prijeti svinčnik v roke. Resneje pa okrog 7. leta, ko je samoiniciativno začela risati portrete svojih bližnjih, torej svoje družine. Sodelovala je tudi na nekaj natečajih Evropa v šoli in enkrat na natečaju extempore. Z ilustracijami je sodelovali tudi pri šolskem glasilu Zeleni Jurij. Ada se v prostem času rada igra s svojimi mucami, se potepa po vasi, vozi s kolesom ali skirojem.

Ta dan smo obeležili tudi svetovni dan knjige in avtorskih pravic, katerega je pred natanko 24. leti razglasil Unesco. Ta dan je posvečen predvsem promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine.

Tokratna razstava je bila četrta v nizu še treh, katere bomo pripravili do konca letošnjega leta. Z njimi želimo dati mladim možnost in priložnost, da se s svojimi likovnimi izdelki predstavijo širši javnosti.

Dogodek so z izbranimi skladbami popestrili učenci iz GŠ Črnomelj, in sicer Mija Ristić na violini, katera deluje pod mentorstvom prof. Bojana Ristića, ter Aljaž Konda in Neža Šikonja na klavirju. Njuna mentorica pa je prof. Urška Ristić.

Razstava bo v Knjižnici Črnomelj na ogled do 22. maja.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj