Na vsebino

Razstava likovnih talentov v knjižnici

V Knjižnici Črnomelj smo danes pričeli z drugo sezono likovnega natečaja za učence in dijake belokranjskih šol. Namen likovnega natečaja je ponuditi talentiranim učencem in dijakom možnost, da se s svojimi likovnimi izdelki predstavijo širši javnosti.

Prvič smo omenjeni natečaj, v sodelovanju z akademskim slikarjem Robertom Lozarjem, razpisali septembra leta 2015. Takrat se je na razpis prijavilo 14 učencev in dijakov iz različnih belokranjskih šol, strokovna komisija pa je izbrala 8 kandidatov za razstavo.

Na tokratni razpis 2. likovnega natečaja, pa se je prijavilo 12 učencev in dijakov belokranjskih šol, kateri so nam morali poslati najmanj 10 likovnih del oz. izdelkov. Le-te je nato oktobra 2017 pregledala in ocenila tričlanska strokovna komisija in izbrala 7 kandidatov za razstavo. Strokovno komisijo so sestavljali: Robert Lozar, akademski slikar ter prof. lik. umetnosti Špela Vraničar in Jasmina Strugar.

Izbrani bodo tako imeli priložnost, da se s svojimi izdelki predstavijo javnosti, saj bomo na mesečni ravni organizirali otvoritev razstave v Knjižnici Črnomelj. Za glasbeno popestritev pa bodo poskrbeli talentirani glasbeniki iz Glasbene šole Črnomelj.

Prvo, v nizu šestih mesečni razstav, je postavila učenka 8. razreda OŠ Loka Črnomelj, Neli Dražumerič.

Nekaj besed o samem izboru in pomenu natečaja je zbranim podelil tudi član strokoven komisije, Robert Lozar. Svoje vtise in opažanja o talentu Neli Dražumerič, pa je podelila njena mentorica, gospa Špela Vraničar.

Za glasbeno popestritev so tokrat poskrbeli štirje mladi in talentirani glasbeniki iz GŠ Črnomelj, in sicer Iva Pezdirc, Alex Ferfolja, Sara Absec in Neža Žalec, kateri delujejo pod mentorstvom Jerneja Lipca.

Naslednja, druga v nizu razstav, bo potekala že čez slab mesec, in sicer 20. februarja. Do takrat pa ste lepo vabljeni, da si ogledate likovna dela mlade ustvarjalke.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj