Na vsebino

Razstava Neže Barič

Na marčevski mesečni razstavi, katere potekajo v Knjižnici Črnomelj, je svoja dela na ogled postavila učenka 9. razreda OŠ Loka Črnomelj, Neža Barič.

Neža slika in riše že od majhnih nog, slednje najraje počne s svinčnikom. Za tovrstno umetnost jo je že v otroštvu navdušila njena mama, hvaležna pa je tudi svoji mentorici likovnega pouka, Špeli Vraničar, ki ji vsakodnevno daje navdih in motivacijo za ustvarjanje. Neža večinoma slika in riše tihožitja, zelo rada pa se posveti tudi domišljijskim slikam. Pred dvema letoma se je udeležila natečaja extempore, pogosto pa se v šoli udeležuje tudi manjših natečajev. Vesela je, da lahko sodeluje na različnih tekmovanjih in natečajih, s čimer si pridobiva dodatne izkušnje in znanja. V svojem predstavitvenem zapisu je še zapisala, da je zelo hvaležna, da ji je pri rosnih 14ih letih omogočena lastna, samostojna razstava, saj so to njene sanje že od otroštva.

Odprtje razstave je obogatil harmonikar Simon Simčič, učenec Glasbene šole Črnomelj, kateri deluje pod mentorstvom prof. Mira Dizdarja.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj