Na vsebino

Razstava o priljubljenem stripovskem junaku Asterixu

V soorganizaciji Knjižnice Črnomelj in JSKD OI Črnomelj so v črnomaljski cerkvi Sv. Duha včeraj odprli razstavo z naslovom Asterix - rojstvo stripa.

Razstavo je pripravila francoska založba Éditions Albert René in je že gostovala v mnogih evropskih mestih, v cerkvi Sv. Duha pa si lahko ogledate njeno prilagojeno različico. Slikovno gradivo prikazuje likovni razvoj, ki ga je med svojo dolgo potjo od leta 1959 do danes doživel še vedno najpopularnejši junak evropskega stripa.

Razstavo dopolnjujejo različne izdaje stripa v slovenskem jeziku.

Da je Asterix prišel tudi v Slovenijo, sta zaslužna Francoski inštitut v Sloveniji in založba Graffit ter direktor le-te Vlado Grlica. Pri razstavi sta kuratorsko sodelovala Rok Glavan in Samo Pureber.

Včerajšnji dogodek je vodila Eva Starašinič, odprtje je z glasbo obogatil Anton Grahek, vsebino postavitve in nekaj zanimivih podrobnosti o stripu/stripih pa je predstavil eden od kuratorjev razstave - antikvar Rok Glavan.

Razstava bo na ogled do 18. marca 2022 in si jo je možno ogledati po predhodnem dogovoru na telefonski številki 07/ 30 51 364 (Knjižnica Črnomelj) ali 07/ 30 61 190 (JSKD OI Črnomelj).

Vir: JSKD OI Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj