Na vsebino

Regijska priznanja tudi belokranjskim inovatorjem

Zlato priznanje za Adria Dom. Foto: Adria Dom
Zlato priznanje za Adria Dom. Foto: Adria Dom

Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine je na Otočcu danes podelila nagrade najboljšim dolenjskim in belokranjskim inovatorjem. Na letošnji 15. razpis za izbor najboljših inovacij je prispelo 26 inovacijskih predlogov, ki jih je pripravilo 192 inovatorjev iz 13 podjetij, enega javnega zavoda in z dveh fakultet.

Po podatkih Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine je šestčlanska komisija, ki je predloge ocenjevala glede na inventivno raven, gospodarske rezultate, napovedi, trajnostni in okoljski vidik ter na podlagi zapisanega v prijavah, ocenila, da 11 inovacij zasluži zlato priznanje, 13 srebrno, ena bronasto in ena inovacija priznanje za prispevek na področju inovativnosti.

Zlato priznanje je komisija med drugimi podelila tudi družbi Adria Dom iz Kanižarice za razvoj modularne mobilne bivalne enote za celoletno bivanje. "Posebnost je nova zasnova in inovativen pristop nadgradnje standardnih mobilnih hiš, kjer na sami lokaciji postavitve spojimo dve popolnoma prefabricirani enoti skupaj. Rezultat je večja kvadratura, še bolj sodobni tlorisi in predvsem občutek ''doma''. S tem si tudi naši kupci in letovišča izboljšujejo imidž in privabljajo nov segment kupcev," so ob tem sporočili iz Adrie Dom, kjer nagrado posvečajo vsem zaposlenim v podjetju, saj se dobro zavedajo doprinosa prav vsakega sodelavca.

Srebrno priznanje so prisodili metliški Beti za optimiziran postopek izdelave barvanih HE-poliamidnih enojnih prej, pri katerem porabimo 48 odstotkov električne energije manj kot pri standardnem postopku.

Srebrno priznanje je prejela tudi črnomaljska podružnica škofjeloškega podjetja Polycom za koncept rotacijskega odreza dolivkov pri brizganju polimerov.

Priznanja in diplome je nagrajencem predal predsednik zbornice mag. Marko Gorjup, pet najbolje uvrščenih inovacij pa bo Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine posredovala na tekmovanje Gospodarske zbornice Slovenije, v okviru katerega se bodo inovatorji 20. septembra v Kongresnem centru Brdo pri Kranju potegovali za najvišja priznanja v državi.

»Letos prijavljene inovacije so nakazale pozitiven trend na področjih makroekonomskega razvoja, vključevanja potreb kupcev in trga, usmerjenosti k pozitivnim vplivom na družbo in okolje ter tehnološkega napredka, ki smo mu bili priča v minulem letu,« so še sporočili iz omenjene zbornice.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj