Na vsebino

Regionalno tekmovanje POPRI

V Podjetniškem inkubatorju Podbreznik v Novem mestu je potekal regijski predizbor tekmovanja POPRI. Iz OŠ Belokranjskega odreda Semič se je na regijsko tekmovanje uvrstila ekipa v sestavi Neja Štukelj, Kristjan Grubić, Rok Lipar, Patrik Bremec in Taja Štukelj, ki so predstavili svojo podjetniško idejo EONO. Gre za skupino izdelkov, ki je namenjena tistim, ki imajo težave z razpokanimi ustnicami.

Letos se je na regijsko tekmovanje prijavilo 37 ekip v treh različnih kategorijah. Iz prispelih predlogov je strokovna komisija izbrala po 12 najboljših projektov v vsaki kategoriji. Med izbranimi v kategoriji osnovnošolcev je bila tudi ekipa naše šole. Svoj izdelek so predstavili v 5-minutnem pitchu, v kratki in navdihujoči startupovski predstavitvi, sledilo pa je še 5-minutno odgovarjanje na vprašanja strokovne komisije.

Tekmovanje POPRI je organiziral Primorski tehnološki park v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, SPIRIT Slovenija, javno agencijo, Slovenskim podjetniškim skladom, Uradom vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, Uradom za intelektualno lastnino, Mestno občino Nova Gorica, Občino Šempeter-Vrtojba ter v sodelovanju z regijskimi partnerji.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj