Na vsebino

Rezultati šolskega tekmovanja v znanju slovenščine na OŠ Dragatuš – Cankarjevo priznanje in Mehurčki

Državna komisija za tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje je oblikovala naslov tekmovanja SLOVENIJA, VSE NAJBOLJŠE in izbrala besedila za šolsko leto 2020/2021, ki so podlaga za preverjanje bralne zmožnosti ter zmožnosti pisanja besedil, povezanih z izbranimi književnimi teksti ter priporočeno dodatno literaturo.

Šolsko tekmovanje je potekalo v torek, 13. 4. 2021, za učence od 1. do 9. razreda.

Cankarjevo tekmovanje (Mehurčki) poteka v 1. VIO. Vsi udeleženi tekmovalci prejmejo priznanje za sodelovanje. To so:

1. razred (mentorica Sanela Majstorović): 1. Evita Šmalcelj, 2. Nadja Fink, 3. Nina Kobetič

2. razred (mentorica Mojca Pavlinič): 1. Lovro Vuk, 2. Neža Koce in Rebeka Kopač, 4. Neja Dajčman in Samo Željko, 6. Tanja Štrekelj

3. razred (mentorica Marija Vesna Frank): 1. Manca Težak, 2. Gal Kovaljev in Jaša Perc, 4. Nika Gešelj, 5. Tamara Šašek Garantini

Cankarjevo tekmovanje za učence od 4. do 7. razreda poteka samo na šolski ravni. Najboljši učenci lahko usvojijo bronasto priznanje. To so:

4. razred (mentorica Ivanka Šuštarič): Lara Žunič, Nuša Alexandra Kočevar

5. razred (mentorica Sabina Lukežič): David Kopač

6. razred (mentorica Nataša Podhostnik): Ajda Gešelj

7. razred (mentorica Nataša Podhostnik): Neža Sirk

Cankarjevo tekmovanje za učence 8. in 9. razreda poteka na šolski in državni ravni. Na šolski ravni najboljši učenci dobijo bronasto priznanje: To sta:

8. razred (mentorica Nataša Podhostnik): Ema Markovič

9. razred (mentorica Nataša Podhostnik): Veronika Gorše

Najboljši učenci s šolskega tekmovanja se udeležijo državnega tekmovanja, kjer se potegujejo za zlato oz. srebrno priznanje. Državno tekmovanje bo potekalo na OŠ Vavta vas v Novem mestu 22. 5. 2021.

Udeležili se ga bosta Ema Markovič in Veronika Gorše.

Vsem tekmovalcem in njihovim mentoricam iskrene čestitke za vložen trud in uspeh, Emi in Veroniki pa želimo obilo znanja tudi na državnem tekmovanju.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj